UTSTYR TIL KICKBOXING

I kickboxing, som i all annen kontaktsport, må man beskytte seg selv og sparringspartneren sin. På Akademiet KBK har vi en liten butikk hvor alt av det nevnte utstyret kan kjøpes til. (Link i logoen under)

Fightshop Trondheim


Boksehansker

På trening benytter kvinner 10-12oz størrelse på hanskene, mens menn bruker 12-16oz. I konkurranse gjelder 10oz (285g) hvor polstringen veier minst halvparten av hanskens totalvekt. Det er viktig med en hanske som beskytter godt i kontaktområdet og støtter både tommel og håndledd godt. Tommelen må også være sydd fast i hansken. Hansker som er kjøpt på en vanlig sportsbutikk har ikke nok polstring over knokene og vil ikke bli godkjent på trening. I shopen ved Akademiet Kickboxing og Bokseklubb selges det KUN hansker som er godkjente av Norges Kickboxingforbund.

Legg- og fotbeskyttere

På trening er det mulig å benytte seg av shins, det er en kombinert legg og fotbeskytter som beskytter forsiden av leggen, risten og tærne, eller å benytte separate fot og leggbeskyttere.

Hjelm

Etter grunnkurset er det pålagt å bruke hjelm under sparring. Hjelmen skal ikke veie mer enn 450g og må være minst 30mm tykt i kontaktområdet. Den må også ha polstring på skalletaket (toppen) for å være godkjent.

Tannbeskytter

Å knekke ei tann er fort gjort, og dyrt. Ved å handle ved vår shop vil dere gies opplæring i tilpasning av tannbeskytter.

Bandasjer

Det finnes to typer bandasjer, elastiske bandasjer og de som ikke er elastiske. Dette er litt smakssak og begge typene fungerer like godt. Det som er viktig er at bandasjene er lange nok. De er med for å gi ekstra støtte i håndleddet og tommelen.

Susp og brystbeskytter

Det er vondt å bli slått/sparket i skrittet, for å unngå skader finnes ulike beskyttere både for menn og kvinner. På trening er det fritt valg om man vil benytte seg av dette, men det anbefales på det sterkeste. I kamp er det påbudt med susp, og for kvinner er det også påbudt med brystbeskytter.

Påkledning

Det er i ordinær kickboxing påbudt med langbukse (satintype) ihht til gitte kriterier. Under utøvelse/konkurranse innen K1/kicklight brukes shorts. Fullkontakt i ring utøves med bar overkropp for menn, og med sportstopp for damer. Lettkontakt/kicklight/pointfighting utøves med t-shirt.